Ενημέρωση μελών ΔΕΠ για τη Διαδικασία έγκρισης προγράμματος ΚΕΔΙΒΙΜ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

TEΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΤΕΡΜΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ – 62124 ΣΕΡΡΕΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ                                                            Σέρρες 21.3.2019

 

Πληροφορίες: Α. Ιωαννίδου                                                           Α.Π.: 1316

Τηλ.: 2321049141, 49101

Fax.: 2321046556

E-mail:gram_pritani@teicm.gr

                                                              

                                                                     ΠΡΟΣ: Τα μέλη ΔΕΠ Τ.Ε.Ι. Κ.Μ.

 

ΘΕΜΑ: Διαδικασία έγκρισης υλοποίησης προγράμματος του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας.

ΣΧΕΤ.: Η από 7.3.2019 (θέμα 1ο) απόφαση του Συμβουλίου του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Έχοντας υπόψη:

  1. Το άρθρο 48 «Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης» του Ν. 4485/2017 (ΦΕΚ Α΄/114) «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις».
  2. Την αριθμ. 105351/Ζ1/26.6.2018 Υ.Α. (ΦΕΚ 2880/Β΄/19.7.2018), με θέμα «Ίδρυση Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης στο Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας» (ΑΔΑ: Ω5ΥΗ4653ΠΣ-62Δ).
  3. Την αριθμ. πρωτ. 4564/18.10.2018 (ΑΔΑ: 7ΑΓΝ469143-Φ1Ξ) Απόφαση του Προέδρου της Συγκλήτου του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας, Καθηγητή Δημητρίου Δ. Χασάπη περί έγκρισης του Κανονισμού Λειτουργίας του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας (ΦΕΚ 5268/τ.Β΄/26.11.2018).
  4. Την από 7.3.2019 (θέμα 1ο) απόφαση του Συμβουλίου του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας., περί έγκρισης προγραμμάτων του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.

 

Η διαδικασία έγκρισης υλοποίησης ενός προγράμματος από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας ακολουθεί τα εξής βήματα:

 

Α) Το αίτημα του Επιστημονικά Υπευθύνου (παρ. 6.1) υποβάλλεται στο Συμβούλιο του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας, προς έγκριση.

Β) Εάν το πρόγραμμα εγκριθεί, ο Επιστημονικά Υπεύθυνος προτείνει τη σύσταση τριμελούς επιτροπής αξιολόγησης των Εκπαιδευτών την οποία εγκρίνει το Συμβούλιο. Αξιολογητές Εκπαιδευτών δύνανται να είναι μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) του Ιδρύματος. Για τη συμμετοχή μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) σε επιτροπές αξιολόγησης θα πρέπει να έχει υποβληθεί προηγουμένως σχετικό αίτημα ανά θεματικό πεδίο.

Συνεπώς ο Διευθυντής του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας καταρτίζει το Μητρώο Εκπαιδευτών αλλά κι ένα αντίστοιχο Μητρώο Αξιολογητών, με βάση τα αιτήματα των ενδιαφερομένων που υποβάλλονται προς το Κέντρο, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης, μέσω της ιστοσελίδας του Κέντρου, τόσο προς Εξωτερικούς Συνεργάτες (αφορά το Μητρώο Εκπαιδευτών) όσο και προς μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (αφορά το Μητρώο Αξιολογητών Εκπαιδευτών).

Γ) Ταυτόχρονα ο Επιστημονικά Υπεύθυνος προχωρά σε πρόσκληση προς τα μέλη του Μητρώου Εκπαιδευτών, μέσω της ιστοσελίδας του Κέντρου, η οποία προβλέπει και τη δυνατότητα υποβολής αίτησης σε μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.), Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.), Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.), Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (Ε.Τ.Ε.Π.), τα οποία δεν εντάσσονται στο Μητρώο, ώστε να διδάξουν στο πρόγραμμα (παρ. 12.6).

Δ) Μετά την πάροδο πέντε (5) εργασίμων ημερών (προθεσμία υποβολής αιτημάτων) η τριμελής επιτροπή προχωρά σε αξιολόγηση των υποψηφίων Εκπαιδευτών και υποβάλλει την αξιολογική κατάταξή της στο Συμβούλιο του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), προς έγκριση.

Ε) Μετά την έγκριση της κατάταξης από το Συμβούλιο, αυτή αναρτάται στη σελίδα του Κέντρου και κατατίθενται στη γραμματεία του Κέντρου, εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών, τυχόν αιτήσεις θεραπείας ως προς τον πίνακα κατάταξης. Αυτές εξετάζονται από το Συμβούλιο του Κέντρου και εάν γίνουν αποδεκτές, τροποποιείται αντίστοιχα ο πίνακας κατάταξης.

ΣΤ) Το Συμβούλιο επιλέγει τον αριθμό των Εκπαιδευτών που έχει εισηγηθεί ο Επιστημονικά Υπεύθυνος από τον συγκεκριμένο πίνακα. Η ανάθεση διδασκαλίας σε Εκπαιδευτή αφορά συγκεκριμένη διδακτική ενότητα, ανάλογα με τα προσόντα του και όχι αόριστα στο σύνολο του προγράμματος.

Μετά τη συμπλήρωση του αιτήματος με τους επιλεγέντες Εκπαιδευτές, το αίτημα κατατίθεται πλέον στο Πρυτανικό Συμβούλιο του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας, προς έγκριση.

 

Ο Πρόεδρος του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.

 

 

Αναστάσιος Μωυσιάδης

Καθηγητής

Αντιπρύτανης

Οικονομικών, Προγρ/σμου & Ανάπτυξης

του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας

 

Ενημέρωση μελών ΔΕΠ_Διαδικασία έγκρισης προγράμματος ΚΕΔΙΒΙΜ

ΦΕΚ του ΚΕΔΙΒΙΜ ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας<< >>Θεματικά Πεδία Εκπαιδευτών-Αξιολογητών Εκπαιδευτών-Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων