Social Media Marketing

Σκοπός Προγράμματος

  1. Σκοπός  του Προγράμματος είναι:
    • Η βελτίωση της εικόνας και της επικοινωνίας μιας επιχείρησης με τους πελάτες.
    • Η δυνατότητα εκπαίδευσης σε όλα τα άτομα που επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις Social Marketing.
    • Η δυνατότητα απόκτησης Βεβαίωσης παρακολούθησης από Κ.Ε.Δι.Βι.Μ του ΤΕΙ ΚΜ και Πιστοποιητικό (προαιρετικό)
    • Η δυνατότητα να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται εξαιτίας της προσιτής τιμής καθώς και της ευκολίας εξ’ αποστάσεως παρακολούθησης.
    • H επιπλέον μοριοδότηση σε προκηρύξεις ΙΕΚ, ΣΔΕ, ΣΕΚ, ΚΔΒΜ, Δημοσίου.
    • H eπιτυχής προσέλκυση νέων πελατών και η αύξηση των πωλήσεών τους μετά την παρακολούθηση του σεμιναρίου.

Εκπαιδευτικοί στόχοι

  1. Να γίνει αντιληπτή η  φιλοσοφία  του Social Media Marketing.
  2. Ο εμπλουτισμός των γνώσεων με τεχνικές του Social Media Marketing.
  3. Να μάθουν οι εκπαιδευόμενοι τις διαθέσιμες  πλατφόρμες για Social Media Marketing.
  4. Να μπορεί να στηθεί με επιτυχία η ετοιμασία ενός Marketing plan.

Ομάδα στόχος

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους έχουν μια επαφή με τα social media και θέλουν να εμπλουτίσουν και να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους, έτσι ώστε να μπορέσουν να ενισχύσουν το βιογραφικό τους προς εύρεση εργασίας, ή/και να μάθουν επιλέγοντας τα κατάλληλα εργαλεία να δημιουργήσουν μια στρατηγική marketing στα social media θέτοντάς τη σε εφαρμογή.

Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλλουν:

  • Απόφοιτοι ΑΕΙ της ημεδαπής και της αλλοδαπής.
  • Ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων
  • Ελεύθεροι επαγγελματίες
  • Υπεύθυνοι Marketing μεσαίων και μεγάλων εταιρειών
  • Όσοι επιθυμούν να ξεκινήσουν μία νέα καριέρα ως Internet Advertisers
  • Όσοι θέλουν να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους.
  • Όσοι βρίσκονται στην ανεύρεση εργασίας και θέλουν να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους.

Απαιτούμενα τυπικά προσόντα και όροι συμμετοχής

  • Τουλάχιστον Απολυτήριο Β’ θμιας Εκπαίδευσης
  • Βασικές γνώσεις χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών
  • Πρόσβαση στο διαδίκτυο
  • Κατοχή προσωπικού e-mail
  • Εξοικείωση με Social Media

Η χρονική διάρκεια του προγράμματος εξειδικευμένης επιμόρφωσης είναι επτά (7) μήνες28 εβδομάδες), ενώ ο απαιτούμενος χρόνος ενασχόλησης ορίζεται στις 400 ώρες και αντιστοιχεί σε 33,33 βαθμούς ECVET.

Η οργάνωση της δομής της εξ αποστάσεως εξειδικευμένης επιμόρφωσης βασίζεται σε 9 συνολικά θεματικές ενότητες. Κάθε θεματική ενότητα, η οποία περιλαμβάνει συγκεκριμένες διδακτικές υποενότητες, αξιολογείται αυτοτελώς ως προς τις αποκτηθείσες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες.

Ο προσδιορισμένος χρόνος απαιτούμενος χρόνος σε ώρες αποσκοπεί στη διευκόλυνση των εκπαιδευομένων σχετικά με τον υπολογισμό του χρόνου ενασχόλησής τους με το εν λόγω πρόγραμμα εξειδικευμένης επιμόρφωσης. Αποτελεί δε τον ελάχιστο απαιτούμενο χρόνο ενασχόλησης, ο οποίος εκτιμάται περίπου το ελάχιστο σε 14 εβδομαδιαίες ώρες.

Μέθοδος εκπαίδευσης: Εξ αποστάσεως εκπαίδευση Γλώσσα Υλοποίησης Προγραμμάτων: Ελληνική Διαδικασίες παρακολούθησης:
  • Παρουσίαση του εκπαιδευτικού περιεχομένου
  • Παραδείγματα
  • Βιντεομαθήματα
  • Μελέτες περιπτώσεων
  • Παραδείγματα αυτοαξιολόγησης
  • Πρόσθετη βιβλιογραφία

Τρόπος διεξαγωγής προγράμματος: Η διδασκαλία διεξάγεται μέσω του διαδικτύου, προσφέροντας δυνατότητα μελέτης ανεξαρτήτως περιοριστικών παραγόντων. Κατά την εξέλιξη κάθε θεματικής ενότητας αναρτώνται οι απαραίτητες για την ομαλή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας ανακοινώσεις:

  • Χρονοδιάγραμμα υποβολής των εργασιών: περιλαμβάνει τις ημερομηνίες διάθεσης των ενοτήτων και τις προθεσμίες υποβολής των αντίστοιχων ηλεκτρονικών τεστ.

  • Οδηγός μελέτης: στοχεύει στην ανά διδακτική ενότητα οργάνωση της μελέτης του εκπαιδευόμενου.

  • Εκπαιδευτικό υλικό: το υλικό προς μελέτη του προγράμματος διατίθεται ανά διδακτική ενότητα, μέσω ειδικά διαμορφωμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας ασύγχρονης εκπαίδευσης. Το εν λόγω υλικό είναι διαθέσιμο σε μορφή διαδικτυακής παρουσίασης, σημειώσεων και βιντεομαθημάτων. Επιπροσθέτως σε κάθε διδακτική ενότητα προτείνονται προς μελέτη επιπλέον άρθρα ή/και βιβλία.

  • Εκπαιδευτική, τεχνική και διοικητική υποστήριξη: ο εκπαιδευόμενος, για την άμεση επίλυση αποριών σχετιζόμενων με τις διδακτικές ενότητες/υποενότητες, τα τεστ αξιολόγησης και την εργασία τελικής αξιολόγησης, μπορεί να απευθύνεται ηλεκτρονικά στον εκπαιδευτή του. Επίσης ο εκπαιδευόμενος έχει τη δυνατότητα να απευθυνθεί στην τεχνική και διοικητική υποστήριξη του προγράμματος, ανάλογα με τη φύση του ζητήματος που τον απασχολεί.

  • Ενδιάμεση αξιολόγηση: με την ολοκλήρωση της μελέτης της κάθε διδακτικής ενότητας ο εκπαιδευόμενος καλείται να υποβάλει ηλεκτρονικό τεστ αξιολόγησης το οποίο περιλαμβάνεις ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, σωστού/λάθους, αντιστοίχισης και συμπλήρωσης κενού.

  • Τελική εργασία: διατίθεται κατά την ολοκλήρωση της θεματικής και αφορά το σύνολο της διδακτέας ύλης. Πρόκειται για ηλεκτρονικό τεστ αξιολόγησης το οποίο περιλαμβάνεις ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, σωστού/λάθους, αντιστοίχησης και συμπλήρωσης κενού.

  • Ολοκλήρωση προγράμματος: Η επιτυχής ολοκλήρωση των εννέα (9) διδακτικών ενοτήτων οδηγεί στη χορήγηση Πιστοποιητικό Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης (33,33 ECVETή Βεβαίωση Παρακολούθησης σε περίπτωση που δε συμμετάσχει στις εξετάσεις ή δεν κρίθηκε επιτυχής η συνολική εξέτασή του, όπως αυτή ορίζεται εν συνεχεία.

Διασφάλιση ποιότητα εκπαίδευσης:
  • Δειγματοληπτικός έλεγχος ταυτοποίησης στοιχείων: με την ολοκλήρωση του προγράμματος εξειδικευμένης επιμόρφωσης εξουσιοδοτημένο στέλεχος του Κ.Ε.Δι.Β.Μ. του ΤΕΙ ΚΜ επικοινωνεί τηλεφωνικώς με τυχαίο δείγμα εκπαιδευόμενων, προκειμένου να διαπιστωθεί:

  • αν συμμετείχαν στις εκπαιδευτικές διαδικασίες του προγράμματος,
  • αν αντιμετώπισαν προβλήματα σε σχέση με το εκπαιδευτικό υλικό,
  • η ποιότητα της επικοινωνία με τον ορισμένο εκπαιδευτή τους και
  • η γενικότερη εκπαιδευτική διαδικασία.

Σε περίπτωση μη συμμετοχής του εκπαιδευόμενου στη διαδικασία δειγματοληπτικού ελέγχου ταυτοποίησης, εφόσον κληθεί, ή μη ταυτοποίησής του κατά τη διεξαγωγή της, δε χορηγείται το σχετικό πιστοποιητικό εξειδικευμένης επιμόρφωσης αλλά ούτε και η βεβαίωση παρακολούθησης, ακόμα και στην περίπτωση που έχει ολοκληρώσει επιτυχώς την εξ αποστάσεως εκπαιδευτική διαδικασία.

  • Δειγματοληπτικός έλεγχος ταυτοποίησης εγγράφων: κατά την έναρξη του προγράμματος πραγματοποιείται δειγματοληπτικός έλεγχος εγγράφων από τη γραμματεία του. Ο εκπαιδευόμενος θα πρέπει να είναι σε θέση να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία πιστοποιούν τα στοιχεία που έχει δηλώσει στην αίτηση συμμετοχής. Σε περίπτωση μη συμμετοχής του εκπαιδευόμενου στη εν λόγω διαδικασία, εφόσον κληθεί, ή μη ύπαρξης των δικαιολογητικών αυτών, δε χορηγείται το σχετικό πιστοποιητικό εξειδικευμένης επιμόρφωσης, αλλά ούτε και η βεβαίωση παρακολούθησης, ακόμα και αν έχει ολοκληρώσει επιτυχώς την εξ αποστάσεως εκπαιδευτική διαδικασία.

  • Πληρωμή διδάκτρων: συγκεκριμένα ο εκπαιδευόμενος θα πρέπει να μην έχει οικονομικής φύσεως εκκρεμότητες με το Κ.Ε.Δι.Βι.Μ. του ΤΕΙ ΚΜ. Σε περίπτωση που υπάρχουν τέτοιες, το σχετικό πιστοποιητικό εξειδικευμένης επιμόρφωσης ή η βεβαίωση παρακολούθησης διατηρείται στο αρχείο της γραμματείας, μέχρι τη διευθέτηση της οικονομική εκκρεμότητας.

  • Αξιολόγησης του προγράμματος: ο εκπαιδευόμενος, με το πέρας του προγράμματος, προαιρετικά και ανώνυμα δύναται να αξιολογήσει το ίδιο το πρόγραμμα, τον/τους εκπαιδευτή/ές, την τεχνική υποδομή και τις διοικητικές υπηρεσίες. Στόχος της εν λόγω αξιολόγησης είναι η βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στην διενέργεια της μαθησιακής διαδικασίας ώστε να διορθωθούν τυχόν προβλήματα.

Διδακτική Ενότητα 1: Εισαγωγή στο Ηλεκτρονικό Επιχειρείν και τις δυνατότητες του Μάρκετινγκ των κοινωνικών δικτύων (50 ώρες)

Διδακτική Ενότητα 2: Οι δυνατότητες του Gmail, του Google+ και Google Business (50 ώρες)

Διδακτική Ενότητα 3: Διαχείριση εταιρικών σελίδων στο Facebook (50 ώρες)

Διδακτική Ενότητα 4: Εταιρικό προφίλ στο Instagram και συνδυασμός με Facebook (40 ώρες)

Διδακτική Ενότητα 5: Τιτιβίσματα (tweets) στο Twitter προς όφελος των επιχειρήσεων (40 ώρες)

Διδακτική Ενότητα 6: Εταιρική σελίδα στο LinkedIn και αναζήτηση συνεργατών με ικανά προσόντα (50 ώρες)

Διδακτική Ενότητα 7: YouTube Μάρκετινγκ και κανάλια για δημιουργία εσόδων (50 ώρες)

Διδακτική Ενότητα 8: Δημιουργία pin στο Pinterest και αύξηση της αλληλεπίδρασης των χρηστών (50 ώρες)

Διδακτική Ενότητα 9: Συνδυαστικές εργασίες και τελική εξέταση (20 ώρες)

Διδακτική Ενότητα 1: Εισαγωγή στο Ηλεκτρονικό Επιχειρείν και τις δυνατότητες του Μάρκετινγκ των κοινωνικών δικτύων.

Η Ενότητα 1 περιέχει σημειώσεις που αφορούν την Εισαγωγή στο Ηλεκτρονικό Επιχειρείν και τις δυνατότητες του Μάρκετινγκ των κοινωνικών δικτύων, επισημαίνοντας τις γνώσεις που θα αποκτήσει και την εφαρμογή τους προς όφελος της επιχείρησης του

Διδακτική Ενότητα 2: Οι δυνατότητες του Gmail, του Google+ και Google Business.

Στην ενότητα αυτή θα μάθουμε πώς να δημιουργήσουμε ένα λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail (Βασικές καρτέλες, Εισαγωγή υπογραφής κλπ), αλλά και τι ακριβώς είναι  το Google Business.   Ακόμη, θα αναφερθούμε  στο Google+ και τις βασικές του  λειτουργίες (Δημιουργία λογαριασμού, Διαχείριση λογαριασμού, Κοινότητες, Προφίλ κλπ). Στην ενότητα περιλαμβάνονται Θεωρία, Βίντεο-Διαλέξεις, Ασκήσεις κατανόησης.

Διδακτική Ενότητα 3: Διαχείριση εταιρικών σελίδων στο Facebook.

Στην ενότητα αυτή θα μάθουμε χρήσιμες πληροφορίες για τη ναυαρχίδα των Social Media, το Facebook. Θα γνωρίσουμε βήμα βήμα τις λειτουργίες του κοινωνικού αυτού δικτύου και πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε ένα λογαριασμό στο Facebook, προς όφελος της επιχείρησης (Πλεονεκτήματα εταιρικής σελίδας, Δημιουργία εταιρικής σελίδας, Διαχείριση εταιρικής σελίδας «Δημιουργία δημοσίευσης», Διαχείριση εταιρικής σελίδας «Δημιουργία Προσφοράς», κλπ). Στην ενότητα περιλαμβάνονται Θεωρία, Βίντεο-Διαλέξεις, Ασκήσεις κατανόησης.

Διδακτική Ενότητα 4: Εταιρικό προφίλ στο Instagram και συνδυασμός με Facebook.

Στην ενότητα αυτή θα γίνει παρουσίαση του δεύτερου κατά σειρά προτίμησης Social Media, του Instagram. Χρήσιμα tips, Δημιουργία λογαριασμού, Διαχείριση λογαριασμού «Stories - Live», Διαχείριση λογαριασμού «Εταιρικό προφίλ : Προώθηση», Ένωση Social Media «Facebook - Instagram», είναι λίγα από τα πολλά που θα αναφερθούν. Στην ενότητα περιλαμβάνονται Θεωρία, Βίντεο-Διαλέξεις, Ασκήσεις κατανόησης.

Διδακτική Ενότητα 5: Τιτιβίσματα (tweets) στο Twitter προς όφελος των επιχειρήσεων.

Στην ενότητα αυτή ο εκπαιδευόμενος θα μάθει να χειρίζεται άψογα τον λογαριασμό του στο Twitter, προς όφελος της επιχείρησής του. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη Δημιουργία λογαριασμού, Διαχείριση λογαριασμού «Δημιουργία Tweet», Διαχείριση λογαριασμού «Προφίλ & Ρυθμίσεις», Δημιουργία στιγμής, Twitter Ads – Δημιουργία διαφήμισης, Ένωση  λογαριασμού Twitter με άλλα Social Media, κλπ. Στην ενότητα περιλαμβάνονται Θεωρία, Βίντεο-Διαλέξεις, Ασκήσεις κατανόησης.

Διδακτική Ενότητα 6: Εταιρική σελίδα στο LinkedIn και αναζήτηση συνεργατών με ικανά προσόντα.

Στην ενότητα αυτή θα γνωρίσουμε το LinkedIn. Θα μάθουμε βασικές συμβουλές διαχείρισης, τα πλεονεκτήματα χρήσης του λογαριασμού μας στο LinkedIn, αλλά και πιο πρακτικά θέματα όπως πώς γίνεται η δημιουργία λογαριασμού, δημιουργία εταιρικής σελίδας, Επεξεργασία εταιρικής σελίδας, Slideshare, κλπ. Στην ενότητα περιλαμβάνονται Θεωρία, Βίντεο-Διαλέξεις, Ασκήσεις κατανόησης.

Διδακτική Ενότητα 7: YouTube Μάρκετινγκ και κανάλια για δημιουργία εσόδων.

Στην ενότητα αυτή θα γνωρίσουμε το YouTube και πως μπορούμε δημιουργώντας το λογαριασμό/κανάλι μας, να το χρησιμοποιήσουμε για καθαρά επαγγελματικούς σκοπούς. Θα αναφερθούμε στο YouTube Marketing, θα μάθουμε να κάνουμε επεξεργασία καναλιού «Προβολή ως & Ρυθμίσεις καναλιού», το YouTube Creator Studio «ΚΑΝΑΛΙ & Δημιουργία εσόδων», Ένωση Social Media «YouTube Tab for Facebook», κλπ. Στην ενότητα περιλαμβάνονται Θεωρία, Βίντεο-Διαλέξεις, Ασκήσεις κατανόησης.

Διδακτική Ενότητα 8: Δημιουργία pin στο Pinterest και αύξηση της αλληλεπίδρασης των χρηστών.

Στην ενότητα αυτή του προγράμματος θα μάθουμε να χειριζόμαστε το λογαριασμό  μας στο Pinterest με σκοπό την προώθηση της επιχείρησής μας. Πιο συγκεκριμένα, θα μαθουμε 8 Tips για επιχειρήσεις, Δημιουργία λογαριασμού, Μετατροπή σε εταιρικό λογαριασμό, Εταιρικός λογαριασμός, κλπ. Στην ενότητα περιλαμβάνονται Θεωρία, Βίντεο-Διαλέξεις, Ασκήσεις κατανόησης.

Διδακτική Ενότητα 9: Συνδυαστικές εργασίες και τελική εξέταση

Στην ενότητα αυτή του προγράμματος δίνονται συνδυαστικές εργασίες που αφορούν τεχνικές και γνώσεις από όλες τις προηγούμενες ενότητες ώστε να μπορεί ο εκπαιδευόμενος να ανταποκριθεί σε διάφορα σενάρια που αφορούν το Social Media Marketing. Επίσης θα οριστεί και η τελική εξέταση με ερωτήσεις από όλη την ύλη που έχει διδαχθεί στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα.

 

Σε κάθε διδακτική ενότητα ο εκπαιδευόμενος θα πρέπει να επιλύει και να υποβάλλει ηλεκτρονικά το αντίστοιχο τεστ, απαντώντας τις ερωτήσεις αυτοαξιολόγησης, που είναι ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής ή ερωτήσεις σωστού-λάθους, τηρώντας το χρονοδιάγραμμα που έχει δοθεί από τον εκπαιδευτή του. Με την ολοκλήρωση κάθε διδακτικών ενοτήτων ανακοινώνεται η βαθμολογία στον εκπαιδευόμενο πριν την προθεσμία υποβολής του τεστ της επόμενης ενότητας. Η κλίμακα βαθμολογίας κυμαίνεται από 0 έως 100%. Συνολικά, η βαθμολογία κάθε θεματικής ενότητας προκύπτει κατά το 60% από τις ασκήσεις αξιολόγησης και κατά το υπόλοιπο 40% από την τελική εξέταση, η οποία εκπονείται στο τέλος του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος.

Η χορήγηση του Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης πραγματοποιείται, όταν ο εκπαιδευόμενος λάβει σε όλες τις εξετάσεις βαθμό μεγαλύτερο ή ίσο του 50%. Σε περίπτωση που ο βαθμός, που θα λάβει είναι απορριπτέος (μικρότερος του 5) έχει δικαίωμα εντός μίας εβδομάδας – μετά το πέρας των τελικών εξετάσεων – να εξεταστεί εκ νέου σε όλη την ύλη. Η επαναληπτική εξέταση έχει συντελεστή βαρύτητας 100%. Σε περίπτωση, που ο βαθμός, που θα λάβει και στην επαναληπτική εξέταση είναι απορριπτέος (μικρότερος του 5), τότε χορηγείται στον εκπαιδευόμενο πιστοποιητικό απλής παρακολούθησης του μαθήματος.

ΛΟΙΠΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ - ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ

Εκτός από την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος για τη χορήγηση του Πιστοποιητικού απαιτούνται τα εξής:

  • Συμμετοχή του εκπαιδευόμενου στη διαδικασία Δειγματοληπτικού Ελέγχου Ταυτοποίησης. Ο Δειγματοληπτικός Έλεγχος Ταυτοποίησης Εκπαιδευόμενου είναι μια διαδικασία η οποία στοχεύει στη διασφάλιση της ποιότητας των παρεχομένων εκπαιδευτικών υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, εξουσιοδοτημένο στέλεχος του Κέντρο Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης του ΚΕΔΙΒΙΜ του Τει Κεντρικής Μακεδονίας, επικοινωνεί τηλεφωνικώς με ένα τυχαίο δείγμα εκπαιδευόμενων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν συμμετείχαν στις εκπαιδευτικές διαδικασίες του προγράμματος, εάν αντιμετώπισαν προβλήματα σε σχέση με το εκπαιδευτικό υλικό, την επικοινωνία με τον ορισμένο εκπαιδευτή τους, καθώς και με τη γενικότερη μαθησιακή διαδικασία. Σε περίπτωση μη συμμετοχής του εκπαιδευόμενου στη διαδικασία Δειγματοληπτικού Ελέγχου Ταυτοποίησης, εφόσον κληθεί, ή μη ταυτοποίησής του κατά τη διεξαγωγή της, δεν χορηγείται το πιστοποιητικό σπουδών, ακόμα και αν έχει ολοκληρώσει επιτυχώς την εξ αποστάσεως εκπαιδευτική διαδικασία.

  • Συμμετοχή του εκπαιδευόμενου στη διαδικασία Δειγματοληπτικού Ελέγχου Εγγράφων. Ο δειγματοληπτικός έλεγχος εγγράφων είναι μια διαδικασία που διασφαλίζει την εγκυρότητα των στοιχείων που έχει δηλώσει ο εκπαιδευόμενος στην αίτηση συμμετοχής του στο Πρόγραμμα και βάσει των οποίων έχει αξιολογηθεί και εγκριθεί η αίτηση συμμετοχής του σε αυτό. Κατά τη διάρκεια ή μετά το πέρας του προγράμματος, πραγματοποιείται δειγματοληπτικός έλεγχος εγγράφων από τη Γραμματεία. Ο εκπαιδευόμενος θα πρέπει να είναι σε θέση να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία πιστοποιούν τα στοιχεία που έχει δηλώσει στην αίτηση συμμετοχής (Αντίγραφο Πτυχίου, Αντίγραφο Απολυτήριου Λυκείου, Βεβαίωση Εργασιακής Εμπειρίας, Γνώση Ξένων Γλωσσών κ.τ.λ.). Σε περίπτωση μη συμμετοχής του εκπαιδευόμενου στη διαδικασία Δειγματοληπτικού Ελέγχου Εγγράφων, εφόσον κληθεί, ή μη ύπαρξης των δικαιολογητικών αυτών, δεν χορηγείται το πιστοποιητικό σπουδών, ακόμα και αν έχει ολοκληρώσει επιτυχώς την εξ αποστάσεως εκπαιδευτική διαδικασία.

  • Αποπληρωμή του συνόλου των διδάκτρων. Ο εκπαιδευόμενος θα πρέπει να μην έχει οικονομικής φύσεως εκκρεμότητες. Σε περίπτωση που υπάρχουν τέτοιες, το πιστοποιητικό σπουδών διατηρείται στο αρχείο της Γραμματείας, μέχρι την ενημέρωση της για τη διευθέτηση της εκκρεμότητας.

Προαιρετικά οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να συμμετέχουν:

  • Στη διαδικασία αξιολόγησης των παρεχόμενων υπηρεσιών και της αποτελεσματικότητας των προγραμμάτων επαγγελματικής επιμόρφωσης και κατάρτισης.
  • Στη διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευτών.
  • Πιστοποιητικό Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης  (33,33 ECVET) 
  • Βεβαίωση Παρακολούθησης, σε περίπτωση που δε συμμετάσχει στις εξετάσεις ή δε κρίθηκε επιτυχής η συνολική εξέτασή του.

Το συνολικό κόστος φοίτησης στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι 400,00€ ανά εκπαιδευόμενο. Τα δίδακτρα καταβάλλονται σε τραπεζικό λογαριασμό που έχει οριστεί από τον ΕΛΚΕ του ΤΕΙ ΚΜ και εκδίδεται απόδειξη είσπραξης στα στοιχεία του μετέχοντα. Η καταβολή των διδάκτρων μπορεί να γίνει: Α) άπαξ με την εγγραφή Β) σε τρεις δόσεις: το 50% με την εγγραφή στο πρόγραμμα, το 25% κατά την έναρξη του 4ου μήνα και το υπόλοιπο 25% κατά την έναρξη του 7ου μήνα. Λοιπές παροχές προγράμματος Το προαναφερόμενο κόστος μειώνεται κατά 10% αν

  • ο εκπαιδευόμενος είναι άνεργος
  • είναι άτομο με ειδικές ανάγκες
  • είναι φοιτητής.
Το ποσοστό αυτό δεν μπορεί να εφαρμοστεί προσθετικά αλλά μόνο κατά μια κατηγορία. Πρέπει να προσκομισθούν στο ΚΕΔΙΒΙΜ του ΤΕΙ ΚΜ τα αντίστοιχα δικαιολογητικά επικαιροποιημένα κατά την εγγραφή στο πρόγραμμα.

Ο Επιστημονικός και Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του Προγράμματος είναι ο Τσιμπίρης Αλκιβιάδης, Επίκουρος  Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ ΚΜ, με γνωστικό Αντικείμενο-Ειδικότητα την Εξόρυξη Γνώσης (Data Mining and Analytics), ο οποίος έχει την ευθύνη για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού υλικού, την υλοποίηση και την παρακολούθηση της ακαδημαϊκής διαδικασίας του  εκπαιδευτικού προγράμματος.

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλ: 2321049340
Email: atsimpiris@teicm.gr

Οι πληρωμές γίνονται μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό της  Τράπεζας Πειραιώς με αριθμό λογαριασμού GR25 0172 2570 0052 5709 4743 850  και δικαιούχο ΕΛΚΕ ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και εκδίδεται Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών ή Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών στα στοιχεία του εκπαιδευόμενου ή εταιρείας. Το τιμολόγιο εκδίδεται μόνο κατόπιν συμπλήρωσης της φόρμας αίτησης έκδοσης τιμολογίου.

Στην Αιτιολογία της κατάθεσης του ποσού να αναφέρετε τον Τίτλο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος που επιλέξατε να παρακολουθήσετε.

Επίσης να αποστέλλετε το αντίγραφο της κατάθεσης  στη διεύθυνση  kedvm@teicm.gr

Αποτυχία πληρωμής κάποιας δόσης συνεπάγεται τον αυτόματο αποκλεισμό του υποψηφίου από το υπόλοιπο του προγράμματος, τις εξετάσεις και τη χορήγηση Πιστοποιητικού Παρακολούθησης. Υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς συμμετεχόντων σε ίδιο μάθημα επόμενης περιόδου καταβάλλοντας το ποσό που εκκρεμεί για την εξόφληση των διδάκτρων. Δεν γίνονται επιστροφές διδάκτρων μετά την έναρξη των τμημάτων. Σε περιπτώσεις ομαδικών εγγραφών εργαζομένων υπάρχει η δυνατότητα προσαρμογής των διδάκτρων, έπειτα από συμφωνία με την εταιρεία ή τον φορέα. Οι ενδιαφερόμενες εταιρίες/φορείς πρέπει να επικοινωνήσουν με το Πρόγραμμα, ώστε να υποβάλουν αίτηση προσφοράς.

>>ΦΕΚ του ΚΕΔΙΒΙΜ ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας